Ekeby Sparbank

Allt fler kunder i Nordvästra Skåne har upptäckt fördelen med en liten bank. Med våra 17 anställda är vi idag Sveriges 9.e minsta Sparbank vilket vi upplever som en enorm fördel. Till skillnad från storbankerna har vi korta beslutsvägar vilket möjliggör en hög servicenivå. Samtliga beslut fattas på kontoret i Ekeby, vårt huvudkontor. Vår målsättning är att ha nöjda kunder och därför är vår grundprofilering:

”Vi bryr oss om våra kunder. Välkommen!”

Vi tar tacksamt emot nya och befintliga kunder i våra ljusa, fräscha och ändamålsenliga lokaler. Önskar man hellre att ha sitt rådgivningsmöte digitalt med oss går det också bra, vi tycker det är viktigt att det är kunden som väljer vilken nivå av digitalisering man vill nyttja. Hos oss finns hela spektrat från helt traditionell till helt digital. Vi ser att många kunder föredrar den lokala bankens helhetserbjudande framför digitala nischerbjudanden. Vi ser också att antalet nya kunder ökar i takt med att andra banker förändrar sina öppettider eller flyttar sina kontor. En majoritet av bankens kunder är så kallade helkunder och använder bankens tjänster inom såväl spara, låna och betala. Under året 2020 växte vår affärsvolym med 7,1 % och vi passerade 5,7 miljarder i affärsvolym. Vi tror att det beror på en kombination av hög personlig servicegrad och att kunden själv får välja sin digitala anslutning.

Ekeby Sparbanks lokala förankring är fortsatt stark. Allt sedan banken startade i  ”Gruesalen” på Gruvgatan här i Ekeby 1892 har Sparbanken varit en bank för bygden. Under 2020 har vi delat ut mer än 1,2 miljoner kronor till skolklasser och ideella föreningar verksamma i vårt närområde. Som en del av vårt erbjudande har de även avgiftsfria banktjänster. När föreningslivet mår bra, kan bygden fortsätta leva och utvecklas. Man kan därför säga att vi behöver varandra.

Utöver det är vi även verksamma i den lokala företagarföreningen genom bland annat en plats i styrelsen och genom att upplåta lokal för deras möten. Det lokala näringslivet behövs för att skapa goda förutsättningar att leva och bo här. De är ett grundfundament i en levande landsbygd. Ett av våra prioriterade områden är att hjälpa småföretagarna med såväl personlig service som digitala tjänster.

Känn dig varmt Välkommen till Ekeby Sparbank

042-250 400    www.ekebysparbank.se    info@ekebysparbank.se

Mån-onsd samt fredag 10,00-15,00

Torsdag 10,00-18,00 

Vi öppnar telefonerna 9,30

Translate »